Mainos

Serbia odottaa Kosovon itsenäisyysjulistusta viikon päästä

Arvelut Kosovon julistautumisesta itsenäiseksi 17. helmikuuta vahvistuvat. Myös Serbian hallitus ilmoitti tänään uskovansa, että itsenäisyysjulistus tulee runsaan viikon päästä.

- Serbian hallitus on saanut koko ajan lisää tietoja siitä, että (Kosovon pääministeri) Hashim Thaci julistaa laittomasti itsenäisyyden 17. helmikuuta, sanoi Kosovosta vastaava ministeri Slobodan Samardzic.

Kosovon albaanien on pitkään arveltu julistavan maakunnan itsenäiseksi Serbian presidentinvaalien jälkeen.

Vaalit ratkesivat viime sunnuntaina EU-myönteisen istuvan presidentin Boris Tadicin hyväksi. Jos Tadicin kansallismielinen haastaja Tomislav Nikolic olisi voittanut, Kosovo olisi saattanut irrottautua Serbiasta jo tänä viikonloppuna.

Thaci: Sata maata tunnustaa

Kosovon albaanipääministeri Hashim Thaci sanoi, että satakunta maata on valmis tunnustamaan Kosovon heti itsenäisyysjulistuksen jälkeen.

Thaci ei kertonut lähemmin, mitkä maat ovat lupautuneet tunnustamaan Kosovon itsenäisyyden. Hän ei myöskään sanonut tarkemmin, koska itsenäisyysjulistus on tulossa.

Euroopan unionin ulkoministerit ovat koolla 18. päivä. Ulkoministerien uskotaan tuolloin antavan virallisen valtuutuksen EU:n poliisijoukkojen lähettämisestä Kosovoon. Alueen valvonta on siirtymässä YK:lta EU:lle.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.