Mainos

Serbia-Montenegro piilotteli etsittyä serbikenraalia

Ratko Mladic on yksi etsityimmistä Bosnian sodan aikaisista sotarikollisista. Haagin sotarikostuomioistuin syyttää häntä muun muassa vuonna 1995 tapahtuneesta Srebrenican kansanmurhasta.

Serbia-Montenegron armeija on myöntänyt suojelleensa sotarikoksista etsittyä serbikenraalia. Armeijan tiedustelujohtajan mukaan etsintäkuulutettu Bosnian entinen serbikenraali Ratko Mladic piileskeli armeijan tiloissa kesään 2002 asti.

Viimeisten kolmen ja puolen vuoden aikana Mladicin suojelusta ja piilottelusta uskotaan vastanneen entisiä Bosnian serbiarmeijan ja Jugoslavian armeijan sotilaita.

Serbia-Montenegro tutkiikin nyt, ketkä armeijassa olivat vastuussa sotarikollisen satunnaisesta piilottelusta ja onko armeijan henkilökunnalla tietoa Mladicin nykyisestä olinpaikasta.

Sotilasjohtaja Ratko Mladic on yksi etsityimmistä Bosnian sodan aikaisista sotarikollisista. Haagin sotarikostuomioistuin syyttää häntä muun muassa vuonna 1995 tapahtuneesta Srebrenican kansanmurhasta, jossa surmattiin 8000 muslimiväestöön kuuluvaa ihmistä.

Haagin tuomioistuimen pääsyyttäjän Carla del Ponten mielestä EU:n ja puolustusliitto Naton tulisi painostaa aiempaa kovemmin Serbia-Montenegroa etsimään sotarikoksista syytetty Ratko Mladic ja tuomaan tämä oikeuden eteen. Pääsyyttäjä uskoo, että Mladic on Serbiassa, mutta maan hallinnon mukaan asiasta ei ole todisteita.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.