Mainos

Seppo Saves sai kuvajournalismipalkinnon

Valokuvaaja Seppo Saves sai tänään ensimmäistä kertaa jaetun Patricia Seppälän kuvajournalismipalkinnon.

Ensimmäistä kertaa myönnetyn Patricia Seppälän kuvajournalismipalkinnon on saanut valokuvaaja Seppo Saves. Palkinto on arvoltaan 14 000 euroa ja se myönnetään tästedes joka toinen vuosi.

Suomen lehtikuvauksen grand old lady Patricia Seppälä kuoli vuonna 2001. Hänen nimeään kantava säätiö on toiminut viisi vuotta ja jakanut tähän mennessä apurahoja liki 500 000 euroa.

- Säätiön perustajan erityisenä kiinnostuksen kohteena oli nimenomaan kuvajournalismi, uutisten ja arkipäivän tallentaminen tiedotusvälineiden kuvakerronnan keinoin. Maassamme on perustettu ja myönnetty journalistipalkintoja ja taidevalokuvapalkintoja, mutta tähän mennessä ei ole ollut erityistä, kuvajournalistisista ansioista myönnettävää palkintoa, kertoo Patricia Seppälän säätiön puheenjohtaja Vesa-Pekka Koljonen.

Niinpä säätiön hallitus päätti viime vuonna perustaa Suomen ensimmäisen kuvajournalistipalkinnon. Se voidaan myöntää henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle.

Seppo Saves (s. 1940) aloitti uransa vuonna 1957 kuvaajaoppilaana Lehtikuvassa. Sen jälkeen työpaikkoja olivat muun muassa Apu-lehti, Suomen Kuvalehti, Viikkosanomat ja Uusi Suomi, jonka pääkuvaajana Saves toimi vuosina 1988-92.

- Hän kuuluu niihin uranuurtajiin, jotka 1950- ja 60-lukujen taitteessa toivat uudenlaisen, pienkameraa ja vallitsevaa valoa käyttävän, dokumentoivan ja reportaasimaisen kuvakerronnan Suomeen - alettiin puhua kuvajournalismista, palkitsijat sanovat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.