Mainos

Seppo Kääriäinen palauttaa Nova-tukia

Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen maksaa takaisin Nova Groupin vaalirahoitusta.

Kääriäisen päätös poikkeaa puolueensa keskustan linjasta. Keskusta päätti eilen, ettei toistaiseksi palauta rahoja. Työvaliokunnan linjaus koskee sekä puoluetta että sen ehdokkaita. Linjauksesta poikkeavaa päätöstään Kääriäinen perustelee sillä, ettei henkilökohtainen pohdinta jättänyt hänelle vaihtoehtoja.

- Minulle on selvinnyt tämän Nova Groupin ja sen yhtiöiden toiminta silloin vuonna 2006 ja katsoin, että kestävin tapa on tehdä tällainen henkilökohtainen ratkaisu vaalitukiryhmän nimissä ja palauttaa rahat, Kääriäinen sanoo MTV:n uutisille.

Iisalmen Sanomien mukaan Kääriäinen palauttaa konkurssipesälle noin 1800 euroa. Summa perustuu siihen, että Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen (KMS) eduskuntavaaliehdokkaille antamasta rahoituksesta tuli Novalta 36 prosenttia. KMS tuki varapuhemiestä 5000 eurolla.

- Tuo summa on suurinpiirtein sama, jota muutkin tukeaan palauttaneet ovat käyttäneet, eli 36-38 prosenttia. Minä toimin kuten hyväksi näen ja uskon, että keskustakin tulee palauttamaan Novalta saamansa tuen, varapuhemies Kääriäinen kuittaa.

Kääriäinen ei näe mitään ristiriita siinä, että hänen puolueensa on päättänyt olla palauttamatta Nova-rahoja ainakin toistaiseksi. Kääriäinen kokee nyt olevansa "sujut" niihin asioihin nähden, joita viime aikoina velloneessa vaalirahakeskustelussa on tullut esille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.