Mainos

Seppo ja Markku ovat poliiseja, joiden ystävyys on kestänyt vaikeatkin työvuorot: "Meillä molemmilla on usein pilke silmäkulmassa, nauramme paljon ja meillä on hauskaa"

Seppo Ijäs ja Markku Järveläinen ovat työskennelleet yhdessä 12 vuotta. Ijäs avaa sydäntään ystävänpäivän innoittamana Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Facebook-päivityksessä. Hän kertoo, miten he ovat olleet toistensa tukena vuosien varrella.

7:56
Markku Järveläinen on vieraillut myös Huomenta Suomessa, missä hän kertoi uudesta poliisikoirastaan Boriksesta.

Vanhempi konstaapeli Seppo Ijäs aloitti virkauraansa Porvoossa 2006, ja sai tuolloin työparikseen Markku Järveläisen. Siitä alkoi syvä ystävyys. 

Paremmin miehet tutustuivat, kun Ijäs pääsi koirapartiomieheksi. Seppo kertoo yhdessä selvityn myös vaikeista tilanteista.

Markku Järveläisen ohjaama Börje-koira muistetaan sankarikoirana, joka loukkaantui vakavasti kiinniottotilanteessa.

Ystävyys kestää kun jakaa asioita

Työtoveruudelle Ijäkseltä löytyy monia syitä.

– Meillä on hyvin samanlainen ajatusmaailma. Se näkyy hyvin siinä, miten hoidamme kaikki moninaiset työtehtävämme, joita ammattimme meille tarjoaa. Meillä molemmilla on vahva halu ja tahto kohdata työssämme jokainen yksilö ihmisenä, emme kumpikaan jaottele ihmisiä tekojen perusteella.

Haastavissa tilanteissa auttaa, että miehet tuntevat toisensa hyvin ja tietävät, miten toinen reagoi. 

– Huolehdimme ennen kaikkea toistemme turvallisuudesta jokaisessa työvuorossa. Päämääränämme on hoitaa tehtävät huolellisesti ja vuoron päätteeksi päästä ehjänä kotiin. Se ei ole itsestäänselvyys ammatissamme, jossa kohtaamme vaaratilanteita ja odottamattomia yllätyksiä jatkuvasti.

Avautuminen on tärkeää

Pitkissä työvuoroissa miehet jakavat elämän ilot ja surut. Avoimuus ja luottamus ovat Seppo Ijäksen mukaan tärkeitä ystävyydessä.

– Pitkän työkaveruuden myötä meille usein tapahtuu niin, että toinen aloittaa lauseen ja toinen tietää jo miten se loppuu, ennen kuin toinen ehtii lauseessa edes puoleen väliin, Ijäs kertoo päivityksessä.


Partiossa on tilaa myös eriäville mielipiteille.

– Vaikka kavereita olemmekin, emme mekään aina ole samaa mieltä asioista tai niitten hoitamisesta ja niin sen kuuluu olla.

Haastavasta työstä löytyy silti keskinäistä iloa, ja työilmapiiriä kunnioitetaan.

– Meillä molemmilla on usein pilke silmäkulmassa, nauramme paljon ja meillä on hauskaa. Olemme molemmat sitä mieltä, että töihin ei pidä tulla jakamaan pahaa oloa. Työtoverit ansaitsevat hyvää mieltä. Vaikka takana on jo vuosikymmeniä poliisin työtä, me molemmat tulemme edelleen iloisella mielellä töihin, Ijäs kertoo päivityksessä.

Ystävänpäivän kunniaksi jaetut ajatukset miesten välisestä ystävyydestä ovat keränneet ihastusta Facebookissa. Lopuksi Ijäs vielä hehkuttaa:

– Minulla on ilo kutsua Markkua ennen kaikkea ystäväkseni, mutta myös työtoveriksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja