Mainos

Seppänen: Suomi antoi kaikessa periksi

Vasemmistoliiton ainoa europarlamentaarikko Esko Seppänen vaatii, että Suomessa järjestetään kansanäänestys EU:n perustuslaista.

Suomi antoi kaikessa periksi EU:n perustuslakineuvotteluissa, katsoo europarlamentaarikko Esko Seppänen (vas.). Seppäsen mukaan muut maat sanelivat kaikissa isoissa asioissa Suomen toteutettavaksi oman tahtonsa. Vasemmistoliiton ainoa europarlamentaarikko haluaa puolueensa ottavan tiukan kannan perustuslakiin.

- Vasemmistoliiton uskottavuus oppositiovoimana mitataan, kun se ottaa kantaa perustuslakiin. Puolue ei edusta vaihtoehtoista politiikkaa, jos se ei esitä perustuslakia hylättäväksi niin kuin käytännöllisesti katsoen kaikki muut EU-maiden laitavasemmistopuolueet tekevät, Seppänen sanoo.

Seppänen vaatii, että Suomessa järjestetään EU:n perustuslaista kansanäänestys. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes on jo aiemmin kertonut kannattavansa kansanäänestyksen järjestämistä.

Samaa vaati torstaina koolla ollut puoluehallitus. Puoluehallitus kertoi tuolloin kannattavansa perustuslain solmimista, koska se takaa unionin toimintakyvyn ja mahdollistaa sosiaalisen Euroopan rakentamisen unionin laajentumisen jälkeisessä tilanteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.