Mainos

Seppänen: EU:n laajuinen puoluetuki tulossa

Euroopan Unioniin kaavaillaan koko unionin laajuista puoluetukijärjestelmää. EU-parlamentaarikko Esko Seppänen ennusti tänään vasemmistoliiton puoluevaltuustossa, että EU-parlamentti ehdottaa jo tämän vuoden joulukuussa EU:n budjetista maksettavaa puoluetukea. Seppäsen mukaan hanketta ajetaan salassa, ettei se ehtisi herättää vastustusta.

Seppanen, Esko

Tuen puuhamiehinä ovat ne puolueryhmät, joilla on jo EU:n laajuinen organisaatio, toisin sanoen konservatiivit, sosiaalidemokraatit, liberaalit ja vihreät. Parlamentti hyväksyy EU:n budjetin joulukuussa, ja sillä on valtuudet tehdä unionin budjettiin muutoksia. Seppäsen mukaan vasemmistopuolueiden on myös harkittava EU:n laajuisen puolueen perustamista, etteivät ne jäisi tukirahoista paitsi.

Seppänen sanoi, että puoluetukisumma saattaa nousta jopa 110 miljoonaan markkaan vuodessa. EU:n tilintarkastustuomioistuin on piakkoin julkistettavassa raportissaan havainnut väärinkäytöksiä monien puolueryhmien toiminnassa. Nykysääntöjen mukaan ylikansallisia organisaatioita ei saisi tukea parlamentin ryhmien varoilla, mutta tätä vastaan on rikottu yleisesti, Seppänen sanoi.

Vasemmistopuolueiden yhteisen organisaation perustaminen olisi kuitenkin vaikeaa, Seppänen myönsi.
-Meillä ei ole yhteistä identiteettiä. Yhteisten linjojen hakeminen voi johtaa vain entistä suurempaan hajontaan, Seppänen huolehti. Pohjoismaiset puolueet ovat vastustaneet EU:n laajuisen puoluetuen luomista, koska sen epäillään hyödyttävän lähinnä suurten maiden suuria puolueita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.