Mainos

Seppänen: Emu-kysely taktikointia

Vasemmistoliiton europarlamentaarikko Esko Seppänen syyttää puolueensa johtoa taktikoimisesta Emu-jäsenäänestyksen kysymyksillä.

Seppäsen mielestä puolueen valtuuston vuosi sitten tekemä päätös olisi edellyttänyt sellaista kysymyksen asettelua, jossa otetaan kantaa vain Suomen Emu-jäsenyyteen.

Puoluehallituksen eilen päättämässä muotoilussa Emu-kysymys on asiallisesti kytketty siihen, tuleeko vasemmistoliiton jatkaa hallituksessa.
-Vasemmistoliiton johto haluaa muuttaa äänestyksen aiheen, Seppänen sanoi tiedotustilaisuudessaan, jossa hän julkisti uusimman Emu-kirjasensa.

Seppäsen mielestä puoluesihteeri Ralf Sund kirjasi puoluevaltuuston päätöksen pöytäkirjaan väärin niin, että jäsenäänestys järjestään "Emu-asiasta" eikä Emusta, ja tätä puolueen johto käyttää nyt hyväkseen.

Vasemmistoliiton näkyvimmän Emu-kriitikon aseman saanut Seppänen ennakoi, että asia tulee herättämään "huomattavaa mielenkiintoa", kun puoluevaltuusto kokoontuu kahden viikon kuluttua. Jäsenkyselyn lomakkeet postitetaan jäsenille valtuuston kokousta seuraavana päivänä.

Seppäsen mielestä puolueen johto yrittää kysymyksen asettelulla ja "henkilöön kohdistuvalla leimaamisella" välttää sitä, että vasemmistoliiton pitäisi ottaa kantaa Emuun. Seppänen kieltäytyi veikkailemasta äänestyksen lopputulosta, mutta sanoi, että häviävä osapuoli - on se kumpi tahansa - joutuu miettimään perusteellisesti uudelleen toimintansa perusteet.

Kyllä-äänten voitto ei olisi Emu-kanta

Kyllä-kannan voittoa ei voitaisi Seppäsen mielestä tulkita puolueen myönteiseksi kannanotoksi Emu-jäsenyyteen.
-Siinä vain annetaan äänestysohje puolueen kansanedustajille ja ministereille, hän sanoi.

Sen sijaan ei-äänten enemmistö olisi Seppäselle puolueen selvä kannanotto, "sillä se tulee johtamaan eduskuntaryhmässä ja hallituksessa vapaaseen arviointiin siltä pohjalta, että puolueella on kielteinen kanta", Seppänen muotoili.

Seppänen sanoi suuntautuvansa itse siihen, että hän tulee olemaan vasemmistoliiton ehdokkaana seuraavissa eduskunta- tai EU-vaaleissa siinäkin tapauksessa, että hänen ajamansa kielteinen Emu-kanta jäisi vähemmistöön jäsenäänestyksessä. Vasemmistoliiton jäsenäänestys järjestetään marras-joulukuun vaihteessa. Tulos selviää 8. joulukuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.