Mainos

Separatistit ehdolla koneen pudottajiksi myös venäläismediassa

Venäläismedioissa pidetään yleisesti mahdollisena, että Ukrainan hallituksen joukot ovat ampuneet koneen alas joko tahallisesti tai tahattomasti.

Laajalevikkinen päivälehti Argumenty i fakty listaa yhteensä neljä skenaariota, jotka toistuvat monissa eri medioissa. Ensimmäisen mukaan koneen olisivat pudottaneet vahingossa separatistijoukot, toisen mukaan lento MH17:n olisivat ampuneet vahingossa alas Ukrainan hallituksen joukot. Kolmannen teorian mukaan Ukraina olisi pudottanut koneen tarkoituksellisesti.

Lehden neljännen teorian mukaan koneen alas ampuminen oli epäonnistunut yritys murhata presidentti Vladimir Putin, jonka kone lensi samoihin aikoihin Itä-Ukrainan ilmatilassa.

Samat teoriat pyörivät Venäjällä niin lehdistössä kuin televisiossakin. Myös teoriat ukrainalaisoligarkki Igor Kolomeiskyn osallisuudesta turmaan ovat yleisiä. Muun muassa Pravda kirjoittaa, että ukrainalaisnationalisteja rahoittava Kolomeisky on hyvinkin saattanut määrätä koneen pudotettavaksi, koska on itsekin sijoittanut lentobisnekseen. Myös nationalistijoukkoja epäillään kirjoituksessa.

Televisiossa puhuttavat niin ikään BUK-ohjukset, joiden vienti Ukrainaan kiistetään.

Riippumattomat venäläiset aikakauslehdet sekä oppositiojulkaisut pohtivat kriisin vaikutuksia Venäjän talouteen. Muun muassa aikakauslehti Novoe Vremjan pääkirjoituksessa todetaan, että Venäjän tilanne on hyvin vaikea. Lehden mukaan Putin tullaan muistamaan syyllisenä tapaukseen, vaikka syyllinen ei koskaan selviäisikään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.