Mainos

Sensaatiomainen sukellusvenelöytö Ahvenanmerellä - katso video ja kuvat

Ruotsalais-ahvenanmaalainen sukeltajaryhmä on löytänyt talvisodassa uponneen neuvostoliittolaisen sukellusveneen hylyn Märketin majakan lähistöllä Ahvenanmerellä.

Veneen uskotaan olevan salaperäinen S-2, joka upposi ajettuaan miinaan tammikuun 3. päivänä vuonna 1940. Vieläkään ei tiedetä, oliko veneen kohtaloksi muodostunut miina Ruotsin vai Suomen aluevesillä. Sukeltajaryhmä ei myöskään halua kertoa hylyn tarkkaa sijaintia ryöstäjien pelossa.

- Se on hautapaikka. Aluksessa oli 50 miestä ja kaikki kuolivat. Lisäksi siellä on räjähteitä ja ladattuja torpeedoja, jotka muodostavat vaaran sukeltajille, sanoo sukeltajaryhmän jäsen Björn Rosenlöf.

Löytöalue julistettaneen sukelluskieltoon muutaman kuukauden kuluessa.

- Tämä on todellinen poikaiän unelma. Kaikki uneksivat joskus aarteista ja salaisuuksista meren pohjassa. Emme kai koskaan tule aikuisiksi, Rosenlöf sanoo.

Sukellusveneen hylkyä on etsitty huonolla menestyksellä kohta 70 vuotta. Venäjän ulkoministeriön toivomuksesta hylkyä on etsitty järjestelmällisesti kymmenen vuoden ajan.

- Aluksi en uskonut että se voisi olla totta. Kymmenen vuoden jälkeen olin jo miltei antanut periksi. Mutta se näkyi selvästi, että kyseessä oli sukellusvene, ja tajusimme, että sen on pakko olla S-2, Rosenlöf kertoo.

KATSO KARI LUMIKERON JUTTU:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.