Mainos

Sennin, 7, uroteko pelasti pikkusisko-Hillan, 2, tukehtumiselta – suklaakeksi meinasi viedä hengen

Sankari Senni, 7, pelasti pikkusiskonsa Hillan, 2, hengen. Rauhallinen isosisko tiesi, miten tukehtumisvaarassa olevaa kuuluu auttaa. 

Maanantain piti olla aivan tavallinen päivä Reinien perheessä. Äiti Taina Rein oli yläkerran vessassa valmistautumassa viemään tytärtään Senniä voimisteluharjoituksiin.

Pian alakerrasta alkoi kuulua kakomista ja rajua yskintää. Senni huusi äitiään apuun.

Vain hetkeä aiemmin Hilla oli hiipinyt keittiöön suklaakeksivarkaisiin.

Neuvokkaasti tyttö oli kantanut keittiöön jakkaran, jonka avulla hän ylsi nappamaan pöydällä olleesta keksikulhosta keksin. Sennin ilmestyminen huoneeseen oli kuitenkin säikäyttänyt Hillan, minkä vuoksi hän oli tunkenut kokonaisen keksin suuhunsa.

Avunhuudot kuultuaan Äiti-Taina juoksi nopeasti keittiöön, jossa Senni oli ryhtynyt tuumasta toimeen. Isosisko löi pikkusiskoaan selkään.

– Juoksin alakertaan, jossa näin, miten kaksivuotiaan naama alkoi olla jo harmaa, koska henki ei kulkenut, Taina muistelee.

Sennin lyöminen tuotti kuitenkin tulosta. Pian Hillan kurkusta lensi kokonainen suklaakeksi. Sitten hän oksensi.

Senni on ansainnut palkinnon

Tilanteen järkyttämänä Hilla purskahti luonnollisesti itkuun. Seuraavaksi itki äiti. Senni seisoi rauhallisena vieressä pohdiskellen tapahtumia.

– Senni sanoin minulle siinä, että: ”Äiti, Hillallla oli todella kova hätä, hän ei meinannut saada henkeä,” Taina muistelee.

Äiti ymmärsi vasta hetken päästä tyttönsä teon merkityksen. Senni oli juuri pelastanut siskonsa hengen.

– Senni on itse kertonut, että minä olisin neuvonut häntä, että selkään kuuluu lyödä, jos kurkkuun jää jotakin. Olen kysellyt Senniltä, miksei hän lähtenyt hakemaan apua, niin Senni on kertonut, että siinä tilanteessa keksi oli vain saatava ulos Hillan kurkusta, äiti selvittää.

Sankari Senni ei äitinsä mukaan pidä teosta suurta meteliä. Eskarikavereiden onnitteluihin tyttö suhtautuu tyynesti.

Jämäkkä ja järkevä Senni ei kuitenkaan ole tyhmä. Hän ymmärtää pelastaneensa siskonsa hengen ja onkin kysellyt äidiltään, voisiko saada tekonsa kunniaksi hartaasti toivomansa rullaluistimet.

Äiti on näyttänyt tytön toiveelle vihreää valoa.

– Eiköhän ne rullaluistimet voida hankkia. Kyllä Senni on jonkin sortin palkinnon ansainnut, olihan se niin iso temppu, Taina huokaisee.

Sennin uroteosta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.