Mainos

Sener: Sähkö edullista Suomessa

Sähköenergian loppuasiakashinta on laskenut Suomessa tammi-kesäkuussa 4-5 prosenttia.

Sähköenergialiitto Senerin laskelmien mukaan suomalaiset kotitaloudet maksavat sähköstään neljänneksen vähemmän kuin perinteisissä EU-maissa keskimäärin. Senerin laskelmat perustuvat Euroopan tilastoviraston Eurostatin hintatilastoihin. Niiden mukaan Suomessa oli tämän vuoden alussa EU-maiden viidenneksi edullisin sähkön veroton kokonaishinta ja kahdeksanneksi edullisin verollinen kokonaishinta.

Perinteisten EU-maiden joukossa Suomi oli Kreikan ohella edelleenkin edullisimpia sähkömaita. Ruotsiin verrattuna Suomen hintataso on 20-30 prosenttia ja Norjaan verrattuna 10-15 prosenttia edullisempi.

EU:n edullisimpia sähkömaita ovat Latvia, Viro, Tshekki ja Puola, joissa verottomat kokonaishinnat ovat noin 30 prosenttia ja verolliset kokonaishinnat noin 40 prosenttia edullisemmat kuin perinteisissä EU-maissa keskimäärin.

Eurostatin hintavertailussa tutkittiin eri EU-maiden ja Norjan hintoja kokonaishinnoin, jotka sisältävät sekä sähköenergian että siirron hinnan. Vertailu perustuu tammikuun alun hintoihin.

(MTV3-STT)

Omakotirakentajien kiinnostus sähkölämmitykseen hiipunut.

(Talousuutiset 02.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.