Mainos

Senaattori joutui vahingossa terroristiepäiltyjen listalle

Yhdysvalloissa kongressi kiirehtii uutta lainsäädäntöä terrorismin vastaisista toimista.

Senaatti on pitänyt poikkeuksellisesti istuntoja kesälomakuukauden aikana. Esille ovat nousseet etenkin turvaviranomaisten ylläpitämien terroristiepäiltyjen listat, joissa on paljon epäselvyyksiä.

Sen on omakohtaisesti saanut kokea jopa maan tunnetuimpiin poliitikkoihin lukeutuva Ted Kennedy.

Senaattori Kennedy tunnetaan kaikkialla Yhdysvalloissa, varmaankin myös hänen kotikaupunkinsa lentokentällä. Mutta turvatoimia on sielläkin kiristetty.

- Muistutin lippuluukulla, että olen lentänyt tällä vuorolla 42 vuotta. Miksi en siis nyt pääse Washingtonin koneeseen. He vastasivat, ettet pääse Washingtonin koneeseen. Avustajani soitti sisäisen turvallisuuden ministeriöön. Sieltä sanottiin, että joku on tehnyt virheen. Sama toistui kolme kertaa. Lopulta ministeri Ridge soitti minulle ja pyysi anteeksi. Senkään jälkeen asia ei selvinnyt, koska nimeni oli lentokenttien, lentoyhtiöiden ja sisäisen turvallisuuden ministeriön listalla. Ministeri ei saanut nimeäni pois listalta. Haluaisin tietää, mitä lista merkitsee tavallisille kansalaisille, senaattori Edvard Kennedy kertoo.

Liittovaltion terroristiepäiltyjen listalla oli jostain syystä nimi T. Kennedy.

Episodi vauhdittaa vastaisen lainsäädännön uudistamista Yhdysvaltain kongressissa.

Amerikkalaisten yksilönvapautta puolustava järjestö on jo vastannut Kennedylle. Sen tiedossa on ainakin kolme ja puoli sataa tapausta, joissa myös matti meikäläinen olisi tarvinnut ministerin kännykkänumeroa. Heitä ei listan perusteella päästetty koneeseen, mutta ei myöhemmin myöskään pidätetty.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.