Mainos

Senaatti äänestää Berlusconin luottamuksesta

Italian pääministeri Silvio Berlusconin joutuu torstaina mittauttamaan hallituksensa luottamuksen senaatilla. Tänään Berlusconi myös perui eiliset puheensa siitä, että olisi valmis eroamaan tehtävästään.

Italian senaatti äänestää torstaina pääministeri Silvio Berlusconin hallituksen luottamuksesta, parlamentin ylähuoneen puoluejohtajat ilmoittavat.

Italian kansallisen liiton johtaja ja ulkoministeri Gianfranco Fini ilmoitti, että hänen puolueensa on valmis lopettamaan hallituksessa. Finin mukaan lopullinen päätös asiasta tehdään kuitenkin vasta sen jälkeen kun pääministeri Silvio Berlusconi on puhunut parlamentille huomenna.

Parlamentin ylähuoneen puoluejohtajien mukaan Italian senaatti äänestää torstaina Berlusconin hallituksen luottamuksesta.

Berlusconin nelivuotiaan hallituksen tulevaisuus on ollut epäselvä pääministerin puolueen aluevaalitappion takia, joka sai myös UCD-puolueen lähtemään hallituksesta viime viikolla. Puolue ilmoitti kuitenkin edelleen tukevansa Berlusconia.

Berlusconi johtaa Italian suurinta puoluetta, Forza Italiaa, mutta hänen hallituksensa tarvitsee myös kolmen muun puolueen tuen. Berlusconi ilmoitti eilen olevansa valmis eroamaan perustaakseen uuden hallituksen, mutta perui sitten päätöksensä. Hänen odotetaan kertovan uudesta suunnitelmastaan senaatille huomenna.

Hänen täytyy tasapainoilla eri puolueiden vaatimusten välillä pitääkseen hallituksensa luottamuksen torstaisessa äänestyksessä. Jos hallitus hajoaa, uudet vaalit pidettäisiin asiantuntijoiden mukaan luultavasti kesäkuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.