Mainos

Senaatintorilla historiallinen konsertti

Helsingissä on koettu historiallinen tapahtuma, kun kanadalainen Arcade Fire -yhtye esiintyi Senaatintorilla. Paikalla on ennenkin järjestetty konsertteja ja muita tilaisuuksia, mutta tällä kertaa kyseessä oli maksullinen tapahtuma.

Indiesuosikki Arcade Firen esiintymistä saapui seuraamaan noin 4 000 ihmistä. Järjestäjä toivoisi ainutlaatuiselle paikalle enemmänkin keikkoja.

- Ilman muuta se on toiveissa. Senaatintori on hieno paikka, ja tänne on upeaa kokoontua kauniina kesäiltana, Live Nationin markkinointikoordinaattori Veera Rusanen sanoo.

Hänen toiveensa ei kuitenkaan välttämättä toteudu. Helsingin kaupunki ei vuokraa ihan noin vaan torejaan maksullisille tapahtumille.

Arcade Firen keikan kohdallakin matkaan mahtui mutka, kun jo kerran myönnetty lupa vedettiin uuteen käsittelyyn. Lopulta lupa kuitenkin myönnettiin ja kanadalaisbändi pääsi valtamaan kaikkien suomalaisten tunteman tienoon.

- Tällä kertaa Senaatintori päätettiin vuokrata kokeilumielessä. Nyt seurataan tarkasti, minkälaisia jälkimaininkeja tapahtumasta seuraa, sanoo Helsingin rakennusviraston tarkastaja Jouni Paasonen.

Hänen mukaansa Senaatintori ja Tuomiokirkko on pääasiallisesti kaiken kansan saavutettavissa.

- Mitään automaatiota ei ole luvassa, että jokainen tapahtuma saisi luvan. Eihän siinä ole järkeä, että Senaatintorilla järjestetään tapahtumia ihan solkenaan.

Katso Santtu Palmin juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.