Mainos

Sen piti olla rutiiniratsia – sitten vastaan kömpi tämä kaveri

Ruotsissa poliisin ratsia sai erikoisen käänteen, kun poliisia vastaan kömpi kotietsinnän aikana isokokoinen krokotiili.

22. syyskuuta poliisi teki ratsian varastetun tavaran vastaanottamisesta epäillyn miehen asuntoon Malmön ulkolaitamilla, kertoo Sydsvenskan.

Epäillyn kasvihuonetta tutkittaessa rutiiniratsia muuttui kuitenkin kertaheitolla tavallisesta poikkeavaksi. Kasvihuoneesta poliisi löysi nimittäin kaksimetrisen, elävän krokotiilin.

Talossa asunut mies pidätettiin varastetun tavaran hallussapidosta epäiltynä. Poliisi takavarikoi ratsian yhteydessä varastetuksi epäiltyä omaisuutta ja muun muassa pakastimesta löytyneen kuolleen krokotiilin. Kasvihuoneessa elävää krokotiilia poliisi ei kuitenkaan pystynyt takavarikoimaan.

Epäillylle kuuluvan krokotiilin todettiin olevan 98 prosenttisella varmuudella niilinkrokotiili. Miehen vaimon mukaan krokotiili oli saatu lahjaksi. Kasvihuoneessa se oli asustanut yli kymmenen vuotta. Myös pakastimesta löytynyt krokotiili oli ollut aiemmin kasvihuoneen asukki.

Krokotiilille ambulanssikyyti

Krokotiilin kohtalo jäi roikkumaan ilmaan poliisin pidätettyä sen omistajan. Vaimo ei ollut innokas huolehtimaan krokotiilista ja niinpä sitä ei hänen mukaansa ruokittu lainkaan pidätyksen jälkeen.

Eilen krokotiili päätettiin viimein ottaa poliisin haltuun eläinsuojeluasetusten perusteella. Krokotiilin asumuksen katsottiin muun muassa olevan sille liian kylmä ja eläimen kokoon nähden liian pieni. Krokotiili noudettiin kasvihuoneelta ambulanssikyydillä.

– Tapahtuma oli melko epädramaattinen, pari, kolme hoitajaa kantoi sen ulos huopaan käärittynä, krokotiilin siirtoa seurannut poliisi Lotta Svensson kertoo Sydsvenkanin haastattelussa.

Krokotiilin lopullisesta kohtalosta ei kuitenkaan ollut vielä siirtohetkelläkään varmuutta.

– Toivottavasti se ei päädy lounaspöytäämme, Svensson murjaisi.

Kunnaneläinlääkäri Ann Sjöholmin mukaan tästä ei ole kuitenkaan pelkoa. Eläinlääkäri kertoo, että krokotiili on viety tilapäiseen sijoituspaikkaan, jota ei kuitenkaan paljasteta julkisuuteen. Krokotiilin kohtalosta on tarkoitus päättää muutaman viikon kuluessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.