Selvitysryhmä vaatii kuntiin lisää lastensuojelun ammattilaisia

Lastensuojeluun vaaditaan tukku uudistuksia, selviää sosiaali- ja terveysministeriön selvitysryhmän raportista. Ryhmä vaatii muun muassa kuntien lastensuojelutyöhön lisää sosiaalityöntekijöitä ja -ohjaajia.

Lastensuojelun asioiden korjaamiseksi ryhmä ehdottaa 54:ää lastensuojelua kehittävää toimenpidettä. Selvitysryhmä haluaa parannuksia muun muassa asiakastyöhön, koulutukseen, toiminnan ohjaukseen ja kansalliseen johtamiseen.

– Esimerkiksi perhetyöntekijän palkkaamisella neuvolaan voidaan lisätä perheiden tukea varhaisessa vaiheessa, ryhmä kirjoittaa tiedotteessa.

Suosituksena esitetään, että lastensuojelun sosiaalityöntekijän työajasta vähintään puolet käytetään lasten ja perheiden kohtaamiseen.

Lapsella, nuorella ja vanhemmalla pitää olla mahdollisuus saada vähintään kaksi tuntia kuukaudessa henkilökohtaista aikaa sosiaalityöntekijältään.

Muutostyö lastensuojelun kehittämiseksi aloitettiin sen jälkeen, kun 8-vuotiaan helsinkiläistytön traaginen kohtalo paljasti vakavia puutteita lastensuojelussa.

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) vastaanottaa selvitystyön tänään päivällä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat