Mainos

Selvitysryhmä tutkimaan palestiinalaishallinnon varainkäyttöä

Palestiinalaishallinnon nimittämän selvitysryhmän tehtävänä on tutkia, onko hallinnon rahoja siirretty asellisille ryhmille.

Palestiinalaishallinto on nimittänyt seitsenhenkisen ryhmän selvittämään hallinnon varojenkäyttöä. Ryhmään kuuluu kolme hallinnon edustajaa, talousministeri Salam Fayyad, teollisuus- ja kauppaministeri Maher al-Masri ja Jasser Arafatin talousneuvonantaja Mohammad Rashid sekä neljä yritysmaailman edustajaa.

Fayyadin mukaan selvitysryhmä aloittaa varainkäytön selvittämisen 4-6 viikon kuluessa. Tarkastelun alle joutuvat kaikki varat, jotka ovat kokonaan tai osittain palestiinalaisviranomaisten hallinnoimia. Ryhmän on määrä julkistaa tutkimuksensa tulokset niiden valmistuttua.

Yhdysvallat ja Israel ovat vaatineet palestiinalaishallintoa tekemään avoimesti selkoa varainkäytöstään, jotta voitaisiin varmistua, ettei hallinnolle kuuluvia rahoja ole siirretty aseellisille ryhmille. Israelin pääministerin Ariel Sharonin toimistosta kerrottiin perjantaina, ettei Israelia haittaa, vaikka ryhmään kuuluu Arafatin läheinen neuvonantaja.

-Kysymys ei ole henkilöistä vaan siitä minne rahaa on mennyt. Edistystä on tapahtunut, ja raha, jonka olemme siirtäneet on mennyt minne pitääkin, israelilaislähde kertoi.

Israel on alkanut hiljalleen palauttaa palestiinalaishallinnolle jäädyttämiään noin 425 miljoonan euron verovaroja. Varat jäädytettiin palestiinalaisten kansannousun alkaessa syyskuussa 2000.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.