Selvitysryhmä: Puolustusvoimille tarvitaan 50 miljoonan lisärahoitus

Puolustusvoimille esitetään lisärahaa muun muassa asehankintoihin.

Puolustuksen parlamentaarinen selvitysryhmä esittää, että Puolustusvoimat saisi 50 miljoonaa euroa lisää vuonna 2016 ja summa nousisi asteittain vuoteen 2020 mennessä 150 miljoonaan euroon indeksikorotusten lisäksi.

Selvitysryhmä luovutti raporttinsa puolustusministeri Carl Haglundille (r.) tänään.

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) johtaman ryhmän raportin mukaan Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä sotilaallista uhkaa, mutta muutokset ovat mahdollisia.

- Toimintaympäristön muutos ja Suomen geostrateginen asema sotilasliiton rajalla ja suurvallan naapurina on otettava huomioon laadittaessa johtopäätöksiä Puolustusvoimien mitoituksesta ja kehittämisestä, Kanerva sanoi.

Selvitysryhmä huomauttaa, että 2020-luvulla Suomella on edessä muun muassa Hornet-kaluston korvaaminen ja merivoimien taistelualuskaluston suorituskyvyn korvaaminen.

Raportin laadintaan osallistuivat kaikki eduskuntapuolueet. Vasemmistoliitto jätti siihen kuitenkin eriävän mielipiteen liittyen puolustusmenojen kasvattamiseen. Vasemmistoliiton mielestä epävarmassa taloustilanteessa ei ole järkevää sitoutua ennalta puolustusmenojen kasvattamiseen. 

Lue myös:

    Uusimmat