Mainos

Selvityspyyntö valtionsyyttäjän Sundqvist-päätöksestä

Kaksi kansanedustajaa on jättänyt eduskunnan oikeusasiamiehelle selvityspyynnön valtionsyyttäjä Jukka Rappen syyttämättäjättämispäätöksestä Sundqvist-tapauksessa. Selvityspyyntö koskee päätöstä entistä pankinjohtajaa Ulf Sundqvistia koskeneesta epäilystä syyllistymisestä törkeään velallisen epärehellisyyteen.

Kansanedustajat Toimi Kankaanniemi (krist.) ja Risto Kuisma (rem.) toteavat eiliseksi päiväämässään selvityspyynnössään, että valtionsyyttäjän päätös heidän käsityksensä mukaan perustuu osittain virheelliseen laintulkintaan. Kansanedustajat perustelevat kantaansa sillä, että valtionsyyttäjä ei ota kantaa siihen, ylittikö Sundqvistin kulutusrajan, jonka jälkeen voidaan puhua omaisuuden hävittämisestä.
-Jos Sundqvistin katsottaisiin tuhlanneen varojaan jopa usealla sadalla tuhannella markalla, voitaisiin todeta, että hän olisi pahentanut maksukyvyttömyyttään samalla summalla, selvityspyynnössä todetaan.

Valtionsyyttäjä ei pitänyt Sundqvistia maksukyvyttömänä. Kankaanniemen ja Kuisman mielestä näyttäisi siltä, että Sundqvist olisi ollut maksukyvytön. Kansanedustajat toivovat oikeusasiamiehen kantaa valtionsyyttäjän päätöksen sisältöön ja laillisuuteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.