Mainos

Selvitysmies: Vanhuksille oma asiamies

Vanhustyön kehittämistä linjannut selvitysmies Sirkka-Liisa Kivelä vaatii muun muassa pitkäaikaishoidon ja palveluiden turvaamista vanhustenhoitolailla.

Vanhustyön kehittämistä linjannut selvitysmies Sirkka-Liisa Kivelä ehdottaa paluuta korvamerkittyihin valtionosuuksiin ja valtion ohjauksen tiukentamista. Tasavertaisen asemansa turvaamiseksi myös vanhukset tarvitsisivat oman edunvalvojan eli vanhusasiamiehen, katsoo Kivelä.

Kivelän mielestä maahan olisi välittömästi laadittava vanhuspoliittinen strategia. Pitkäaikaishoito ja palvelut olisi turvattava vanhustenhoitolailla. Nykyisin laki turvaa hoidon tarpeen arvioinnin, mutta vanhuksilla ei ole mitään takeita siitä, että hän saa tarvitsemansa palvelut.

Vanhustenhuollon kasvavia ongelmia voidaan Kivelän mukaan ehkäistä vain vahvistamalla tuntuvasti alan työntekijöiden koulutusta. Lääkehaittojen ehkäisemiseksi vanhuksille olisi turvattava pitkät hoitosuhteet. Myös geriatreja, vanhuspsykiatreja ja alalle erikoistuneita hoitajia tarvitaan lisää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.