Mainos

Selvitysmies: Kymmenen miljoonaa kaatoi Talvivaaran kaivoksen

Talvivaaran selvitysmies Pekka Jaatinen on pettynyt siihen, että kaivostoimintaa harjoittava Talvivaara Sotkamo hakeutuu konkurssiin.

– On erittäin valitettavaa, että siltarahoituksen kasaaminen jäi kiinni noin 10 miljoonasta eurosta. Tässä nousi esiin yhdellä taholla periaatteelliset syyt, Pekka Jaatinen sanoo, mutta ei suostu nimeämään kyseistä tahoa. 

Siltarahoituksella Jaatinen tarkoittaa lyhytaikaista hätärahoitusta.

– Meillä oli valmistumassa hyvä paketti pitkän aikavälin rahoituksesta, mutta nyt tämä kaatui tähän, Jaatinen sanoo MTV:n uutisille.

Jaatisen mukaan konkurssimenettelyssä työntekijät irtisanotaan 14 päivän kuluessä, mutta konkurssipesä palkkaa heidät saman tien takaisin.

Pörssinoteerattu emoyhtiö jatkaa toimintaana toistaiseksi. Emoyhtiössä on noin 50 avainhenkilöä, joiden palveluita ja asiantuntemusta konkurssipesä tulee todennäköisesti ostamaan.

– Kaivosalueella on räjähdysherkkiä prosesseja, joten kaikki asiat pitää hoitaa erittäin hyvin, Jaatinen muistuttaa.

Jaatisen mukaan Talvivaaraa koskeva kokonaisratkaisu, jolla yhtiö olisi päässyt eteenpäin, oli pitkälti jo valmis. Lopulta hanke kaatui alle 10 miljoonan "periaatteellisiin" syihin, joita Jaatinen ei täsmennä.

– Kassasta loppuivat rahat, hän tiivistää.

Emoyhtiön osalta Jaatinen ennakoi, että sillä on edellytyksiä jatkaa jonkin aikaa.

– Nyt hetki puhalletaan, hän sanoo.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori järjestää tiedotustilaisuuden asiasta kello 13. MTV:n lähettää tilaisuuden suorana netissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.