Mainos

Selvitysmies avaisi työeläkelaitosten kilpailua

Työeläkelaitosten kilpailumahdollisuuksia tutkinut selvitysmies ehdottaa maksualennuksia eläkelaitosta vaihtaville yrityksille.

Työeläkelaitosten kilpailun lisäämisessä auki jääneitä kysymyksiä tutkinut selvitysmies toimitusjohtaja Jukka Rantala antaisi työeläkelaitosta vaihtavalle yritykselle mahdollisuuden maksualennuksiin.

Rantalan mukaan vanhaan työeläkelaitokseen kertyneistä rahastoista voitaisiin myöntää maksualennuksia kolmen vuoden ajan. Nykyisin järjestely ei ole mahdollinen, minkä on katsottu heikentävän kilpailua.

Lisäksi Rantala siirtäisi eläkerahastojen kartuttamista säätelevän koron laskennan Työeläkevakuuttajilta Eläketurvakeskukselle. Työmarkkinakeskusjärjestöjä olisi kuultava laskennan aikana. Nykyiseen tapaan koron vahvistaminen jäisi sosiaali- ja terveysministeriölle.

Rantala muistuttaa työeläkejärjestelmän olevan osa sosiaaliturvaa, minkä vuoksi laitoksille ei voi asettaa samanlaisia kilpailuvaatimuksia kuin yleensä elinkeinotoiminnalle.

Tel-laitosten kilpailun lisäämisestä on taitettu peistä pitkään. Rantala jätti tänään raporttinsa sosiaali- ja terveysministeri Maija Perholle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.