Mainos

Selvitys: TV-ohjelmien monipuolisuus laskussa

Selvityksessä kanavan katsotaan olevan sitä monipuolisempi, mitä useammasta maasta sen ohjelmat ovat ja mitä useampaa eri ohjelmatyyppiä ne edustavat.

Tv-kanavat eivät ole kokonaisuudessaan yhtä monipuolisia kuin ennen, ilmenee liikenne- ja viestintäministeriön selvityksestä. Monipuolisuutta vähensivät lähinnä uudet ohjelmat Voice ja Urheilukanava.

- Katsojan näkökulmasta tarjontaa on kuitenkin enemmän, kun kanavia tulee lisää, sanoo selvitykseen osallistunut tutkija Minna Aslama.

Viidesosa kanavien lähettämistä tv-ohjelmista oli vuonna 2006 viihdettä tai urheilua. Kymmenys tarjonnasta oli ulkomaista fiktiota sekä ajankohtais- ja asiaohjelmia. Yli 80 prosenttia ohjelmista oli sarjamuotoisia ohjelmia.

Selvityksessä kanavan katsotaan olevan sitä monipuolisempi, mitä useammasta maasta sen ohjelmat ovat ja mitä useampaa eri ohjelmatyyppiä ne edustavat. Tarkastelussa on mukana esimerkiksi myös lähetysaika. Vertailussa kärkeen nousivat TV1 ja Yle FST5.

Julkisten palvelujen erikoistuneiden kanavien Yle Teema ja Yle24 ohjelmat olivat tietopitoisimpia. Kaupalliset kanavat taas näyttivät yleisesti ottaen enemmän viihteellisiä ohjelmia. Kotimaisia ohjelmista oli 65 prosenttia.

Tutkimuksessa tarkasteltiin kaikkiaan kymmentä valtakunnallista vapaasti saatavilla olevaa kanavaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.