Selvitys: Libanonin sodassa tehtiin vakavia virheitä

Hallituksen nimeämä ryhmä arvosteli pääministeri Ehud Olmertia erityisesti siitä, että tämä aloitti sotatoimet libanonilaista Hizbollah-järjestöä vastaan ilman selvää suunnitelmaa. Israel ei massiivisista pommituksista huolimatta kyennyt lyömään Hizbollahia.

Israel on tehnyt viimekesäisessä Libanonin sodassa vakavia virheitä, arvioi hallituksen nimittämä selvitysryhmä tänään. Syntipukeiksi se nimitti pääministeri Ehud Olmertin, puolustusministeri Amir Peretzin ja asevoimien entisen komentajan Dan Halutzin.

Hallituksen nimeämä ryhmä arvosteli pääministeri Olmertia erityisesti siitä, että tämä aloitti sotatoimet libanonilaista Hizbollah-järjestöä vastaan ilman selkeää suunnitelmaa.

Kolmikolla ei ollut vaihtoehtoisia toimintamalleja eikä se ollut miettinyt, miten aseellisesta selkkauksesta lopulta päästään eroon.

Selvitysryhmän pureva arvostelu heittää vakavan varjon Olmertin poliittisen uran ylle.

- Pääministeri teki päätöksensä pikaisesti, vaikka hänelle ei ollut esitetty mitään yksityiskohtaista sotilaallista suunnitelmaa eikä hän ollut sellaista pyytänytkään, sanoi selvitysryhmän johtaja, eläkkeellä oleva tuomari Elijahu Winograd.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat