Mainos

Selvitys: Kenraali Allen ei toiminut sopimattomasti

Pentagonin selvityksen mukaan USA:n Afganistan-komentaja John Allen ei ole syyllistynyt sopimattomaan käytökseen. Allenin epäiltiin sekaantuneen suhdesotkuun, joka johti CIA-johtaja David Petraeusin eroon.

Allenin epäiltiin lähettäneen sopimattomia sähköposteja Petraeusin perhetutulle Jill Kelleylle. Tiedossa ei ole, minkälaisia sähköposteja Allen ja Kelley ovat lähetelleet. Pentagonin eli puolustusministeriön mukaan Allenin toiminnassa ei kuitenkaan ilmennyt moitteen sijaa.

Epäilyjen vuoksi Allenin nimitys sotilasliitto Naton Euroopan-joukkojen komentajaksi pantiin jäihin. Maineen puhdistuminen voi pelastaa hänen sotilasuransa.

Nimettömänä pysytellyt lähde kertoi uutistoimisto Reutersille, että Allenin mahdollisesta Nato-nimityksestä ei ole vielä tehty päätöstä.

Yhdysvaltain puolustusministeri Leon Panetta ilmaisi tiedottajansa välityksellä, että kenraali Allenilla on hänen täysi luottamuksensa.

Huojentavasta päätöksestä huolimatta Allenin piina ei välttämättä ole vielä täysin ohi. Kenraali voi joutua sähköpostitteluistaan vielä senaatin kuultavaksi, jos hänen nimityksensä etenee.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.