Mainos

Selvitys: Etelä-Korea myy laivoja alle valmistuskustannusten

EU:n komission selvityksen mukaan Etelä-Korea myy yhä laivoja alle valmistuskustannusten. Etelä-Korean lisäksi myös Kiina on kasvattanut tuotantoaan.

Komission tänään hyväksymän selvityksen mukaan Etelä-Korea on kasvattanut osuuttaan erityisesti nesteytettyä kaasua kuljettavien tankkereiden valmistuksessa. Tilauksia on saatu paitsi halvoilla hinnoilla myös sillä, että Etelä-Korea on luvannut toimittaa suuren määrän aluksia nopealla aikataululla. Etelä-Korea kahmi vuonna 2001 noin neljä viidesosaa näiden LNG-alusten tilauksista. Kaksi kolmasosaa LNG-tilauskannasta on nyt sen hallussa, todetaan vuosiraportissa.

Selvityksen mukaan valtaosa eteläkorealaistelakoista onnistui alihinnoittelusta huolimatta näyttämään plusmerkkistä tulosta vuodelta 2001. Tähän on päästy mm. suurilla myyntimäärillä, etukäteismaksuilla ja tulosta parantavilla kertaluonteisilla toimilla.

EU:n kauppakomissaari Pascal Lamy ja kilpailukomissaari Mario Monti kiistelevät parhaillaan siitä, millä ehdoilla EU voisi viedä Etelä-Korean alihinnoittelun Maailman kauppajärjestöön WTO:hon. Lamy on vaatinut, että EU:n telakkateollisuudelle on WTO-käsittelyn ajan maksettava tukia. Tuet eivät viimeksi esitetyssä muodossa saaneet taakseen tarvittavaa määräenemmistöä ministerineuvostossa.

EU:n teollisuusministerit kokoontuvat seuraavan kerran 6. kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.