Mainos

Selvitys: Botnian sellutehtaasta ei ole aiheutunut ilmastohaittaa

Eilen julkaistun selvityksen mukaan argentiinalaisen Gualeguaychun rajakaupungin ilman rikkipitoisuuksissa ei ole havaittu muutoksia.

Ensimmäisen riippumattoman ympäristöselvityksen mukaan Botnian kiistellystä Fray Bentosin sellutehtaasta ei ole aiheutunut Argentiinalle minkäänlaista ilmastohaittaa.

Kansainvälisen Green Cross -ympäristöjärjestön sevitys julkistettiin eilen. Sen mukaan argentiinalaisen Gualeguaychun rajakaupungin ilman rikkipitoisuuksissa ei havaittu mitään muutoksia sen jälkeen kun tehdas aloitti toimintansa viime marraskuun alussa.

- Mitatut rikkidioksidipitoisuudet alittavat selvästi kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n haitallisiksi määrittelemät arvot, totesi Green Crossin argentiinalainen edustaja Guillermo Jorge.

Green Cross mittasi ilman laatua Qandupaysalin kylpyläkaupungissa, joka sijaitsee Uruguay-rajajoen Argentiinan puoleisella rannalla, kymmenisen kilometriä Botnian sellutehtaasta.

Mittaukset tehtiin lokakuun 11. päivän ja joulukuun 20. päivän välisenä aikana.

Tehtaan vastustajat epäuskoisia

Botnian tehdasta vastustavat Gualeguaychun ympäristöaktivistit vähättelivät sunnuntaina Green Crossin ympäristöselvitystä, ja epäilivät sitä osaksi Botnian imagon valkaisua.

- Botnian kampanja imagonsa valkaisemiseksi tiivistyy kaiken aikaa. Kaikki on pelkkää valhetta. Fray Bentosin tehdas ei toimi niin kuin Botnia väittää, sen olemme jo todistaneet tekemissämme selvityksissä, totesi ympäristöaktivistien edustaja Jorge Fritzler argentiinalaisille TV-kanavalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.