Mainos

Selvitys: Air Francen lentoturman syy yhä mysteeri

Ranskassa on julkaistu uusi selonteko kesällä tapahtuneen, lentoyhtiö Air Francen historian tuhoisimman lento-onnettomuuden syistä.

Rio de Janeirosta Brasiliasta Pariisiin matkalla ollut Air Francen lento AF 447 katosi mystisesti tutkasta ja syöksyi Atlanttiin. Kesäkuun alussa tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli 228 ihmistä.

Aiemmissa tutkimuksissa onnettomuudesta on syytetty muun muassa viallisia nopeusmittareita, eikä uusimmassa selonteossakaan kyetty sulkemaan mahdollisuutta pois. Uusi raportti ei kuitenkaan pysty vahvistamaan onnettomuuden syitä.

- Näiden tietojen pohjalta on yhä mahdotonta ymmärtää onnettomuuden syitä ja sen aikana vallinneita olosuhteita, Ranskan ilmailuonnettomuusvirasto BEA:n raportti toteaa.

Lentokoneen mustat laatikot ovat yhä kateissa ja vain pieni määrä Airbus 330:n koneromua on löytynyt. Johtolankana pidetään edelleen koneesta juuri ennen onnettomuutta lähtenyttä viestiä, joka osoitti nopeusantureissa olevan vikaa.

Eräät teoriat ovat esittäneet jo heti onnettomuuden jälkeen, että nopeusmittauslaitteet olisivat jäätyneet, kun matkustajakone joutui myrskyn keskelle. Tämän jälkeen mittarit olisivat näyttäneet ristiriistaista tietoa, minkä vuoksi lentäjät joutuivat arvailemaan muun muassa lentonopeuttaan ja -korkeuttaan.

Nyt julkaistu raportti ei kuitenkaan pidä mahdollista nopeusmittarivikaa onnettomuuden pääsyynä, vaan se saattoi olla vain yksi monista onnettomuuteen johtaneista tapahtumaketjun osista.

BEA kehottaa lentoyhtiöitä uusimaan A330 ja A340 -lentokonetyyppien nopeusanturit. Lisäksi nopeuslaitteiden testausmenetelmiä vaaditaan muutettaviksi.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.