Mainos

Selvittämättömien talousrikosten suma hellittää

Selvittämättömien talousrikosten ruuhka poliisissa on hieman hellittänyt. Takaisin saadun rikoshyödyn määrä on samaan aikaan kasvanut selvästi. Rikoshyötyä saatu tänä vuonna takaisin jo 33 miljoonaa euroa

Sisäministeriön mukaan avoimia talousrikosjuttuja on poliisin tutkinnassa nyt noin 1800, kun pari vuotta sitten luku oli runsaat 2400.

Talousrikoksilla hankittua omaisuutta saatiin viime vuonna takaisin vajaat 35 miljoonaa euroa, mikä on 10 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna. Tänä vuonna luku petraantunee mukavasti, koska jo vuoden ensimmäisellä puoliskolla omaisuutta oli saatu takaisin 33 miljoonan euron arvosta.

Pitkään uusia ilmoituksia talousrikoksista tuli enemmän kuin poliisi ehti tutkia, mutta nyt tilanne on saatu käännettyä. Tutkinnan tehostuminen selittyy ennen kaikkea sillä, että talousrikostutkinnan resursseja on viime vuosina panostettu.

Nykyisten lukujen perusteella poliisi laskee, että yksi talousrikostutkintaan käytetty henkilötyövuosi tuo rikoshyötynä takaisin yli 200 000 euroa. Edellisvuosina luku on pyörinyt 100 000 euron tuntumassa.

Tutkinta-ajat yhä pitkiä

Talousrikosjuttujen tutkinta-ajat eivät ole lyhentyneet sisäministeriön tavoitteiden mukaisesti, sillä keskimääräinen tutkinta-aika on yhä runsas vuosi.

Tavoitteena on ollut laskea keskimääräinen tutkinta-aika 210 vuorokauteen. Ministeriössä uskotaan, että loppuvuodesta tutkinta-aikaa saadaan kutistettua.

Tutkittavana olevien juttujen määrän väheneminen on erityisen tärkeää sen takia, että talousrikosten selvittäminen helpottuu selvästi, kun niihin pystytään puuttumaan mahdollisimman reaaliaikaisesti. Samalla myös mahdollisuus saada rikoshyöty takaisin paranee selvästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.