Mainos

Selvä enemmistö kannattaa ilmastonmuutoksen torjumista

BBC:n kymmenissä maissa tekemän tutkimuksen mukaan 65 prosenttia maailman ihmisistä toivoo pikaisia toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Suurin osa maailman ihmisistä pitää pikaisia toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi välttämättöminä. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n laajan kansainvälisen kyselyn mukaan selvä enemmistö maapallon väestöstä uskoo, että sanoista on ryhdyttävä tekoihin jo lähivuosina.

BBC:n teettämään kyselyyn vastasi yli 22 000 ihmistä 21 maasta. Noin 65 prosenttia heistä oli sitä mieltä, että ilmastonmuutos vaatii merkittäviä toimia jo lähivuosina. Sen sijaan neljänneksen mielestä vähempikin ponnistelu tulevina vuosina riittää.

Yli yhdeksän kymmenestä espanjalaisesta kannatti reipasta toimintaa, seuraavaksi tarpeellisempana sen näkivät italialaiset ja heidän perässään ranskalaiset. Asteikon toisessa päässä olivat venäläiset ja intialaiset. Jälkimmäisistä vain 37 prosenttia piti suuria toimia välttämättöminä.

Hiilidioksidipäästöjen tasapuolista rajoittamista kehittyvissä ja rikkaissa maissa kannatettiin 18 maassa. Egyptissä, Nigeriassa ja Italiassa valtaosa oli sitä mieltä, ettei kehittyvien maiden päästöjä pitäisi rajoittaa.

Kysely tehtiin touko-heinäkuussa. Mukana oli maita Afrikasta, Aasiasta, Euroopasta, Pohjois- ja Etelä-Amerikasta sekä Australiasta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.