Mainos

Selonteko: Lapsityöläisiä käytetään hyväksi Indonesiassa

Ihmisoikeusjärjestön selonteon mukaan Indonesian hallitus ei kiinnitä tarpeeksi huomiota maassa tapahtuvaan lapsityöläisten ruumiilliseen ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Kotiapulaisina työskenteleviä tyttöjä käytetään Indonesiassa ruumiillisesti ja seksuaalisesti hyväksi, eikä maan hallitus kiinnitä asiaan tarpeeksi huomiota, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch.

Järjestön tuoreen selonteon mukaan joillekin tytöille ei makseta työstä palkkaa eikä heille anneta ruokaa. Toisia hakataan ja raiskataan.

Järjestö haastatteli tutkimukseensa myös Indonesian viranomaisia, jotka kyllä myönsivät väärinkäytökset. Heidän mukaansa niitä on kuitenkin hyvin vähän, eikä hallituksen sen takia tarvitse niihin puuttua.

- Kaikki haastatellut 44 tyttöä kertoivat pitkistä työpäivistä ja huonosta palkasta. Puolet heistä oli kärsinyt jonkinlaisesta fyysisestä tai seksuaalisesta pahoinpitelystä, kertoi selonteon kirjoittanut Sahr Muhammed Ally.

- Indonesian hallitus on jättänyt kotiapulaisina työskentelevät lapset täysin työnantajien armoille, hän sanoi.

Hyvinvoinnista vastaavan ministerin Alwi Shihabin mukaan arvostelijat eivät ymmärrä perinnettä, jossa köyhiä lapsia otetaan kotitöihin.

- Indonesialaisen kulttuurin näkökulmasta tämä on tapa auttaa heitä -- On tunnettava kulttuuri ennen kuin ryhtyy arvostelemaan, hän muistutti.

Selonteon mukaan Indonesiassa työskentelee 640 000 12-18-vuotiasta tyttöä kotiapulaisina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.