Mainos

Sellutehtaan tuotanto loppui Kemijärvellä

Stora Enson sellutehtaan tuotanto Kemijärvellä päättyi tänään. Vielä eilen sellukattiloissa tehtiin viimeinen keitos, jonka jälkeen alkoi tehtaan alasajo. Viimeinen selluarkki valmistui tänään iltapäivällä.

- Sen ymmärtää, että tunnelma oli alakuloinen, mutta kaikki tapahtui asiallisesti, kertoi tehtaan johtaja Tapio Ylikangas.

Yhtiöstä ei kerrota tarkemmin, milloin purkutyöt tehtaalla käynnistyvät.

- Edessä on säiliöiden pesu ja kemikaalien poisvieminen käyville tehtaille. Se vie oman aikansa, ehkä viikon pari toukokuussa, Ylikangas sanoi.

Kemijärven massaliike syyttää ja kritisoi Stora Ensoa siitä, että se ajoitti sellutehtaan lakkauttamisen juuri Lapin sodan päättymisen vuosipäivälle.

- Tämä päivä on nimetty kansalliseksi veteraanipäiväksi, kunnioitukseksi niille suomalaisille, jotka ovat antaneet oman panoksen tämän maan ja sen ihmisten edestä. Tällä teolla metsäyhtiö häpäisee kansallisen veteraanipäivän. Yhtiö osoittaa ajoituksellaan välinpitämättömyyttä ja tylyä piittaamattomuutta ihmisistä, massaliike jyrähti tiedotteessaan.

Massaliikettä edustava Kemijärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Nivala sanoo, ettei liike ole luovuttanut, vaan nyt etsitään uusia keinoja. Hänen mukaansa kattiloiden pesu ja kemikaalikuljetukset voivat tapahtua, mutta varsinaista tehtaan purkua liike ei hyväksy.

- Jos purkutyö alkaa, siihen pyritään puuttumaan.

Massaliike on julistanut purkutyöt saartoon siihen saakka, kunnes valtioneuvosto on tehnyt päätöksen tehtaan pakkolunastusvaatimuksesta.

Kemijärven sellutehtaan tuotanto alkoi 43 vuotta sitten. Tehtaalta on irtisanottu kaikki reilut kaksi sataa työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.