Mainos

Sellutehdasprotesti haisi kukkakaalilta Argentiinassa

Botnian sellutehtaan vastustajat esittivät vastalauseensa Suomen lähetystön edustalla Buenos Airesissa mm. keitetyn kukkakaalin muodossa.

Botnian Fray Bentosin sellutehtaan argentiinalaiset vastustajat ovat juhlineet Uruguayn vastaisella rajalla jatkuvan tiesulun vuosipäivää.

Sellutehtaan vastustajat esittivät haisevan vastalauseen Suomen suurlähetystön edustalla Buenos Airesissa. Mielenosoittajilla oli mukanaan kilokaupalla keitettyä kukkakaalia muistutuksena Botnian Fray Bentosin tehtaan hajuhaitoista.

Toista viikkoa sitten toimintansa aloittanut Botnian tehdas oli etukäteen ilmoittanut lehdistötiedotteella, että käynnistyksen yhteydessä saattoi olla havaittavissa "keitetyn kukkakaalin tapainen haju". Haju ei kuitenkaan tiettävästi tuntunut edes Fray Bentosin kaupungissa, vaikka tehtaan vastustajat väittivätkin havainneensa sen Gualeguaychussa asti.

Ympäristöaktivistit tukkivat tasan vuosi sitten Gualeguaychun ja Fray Bentosin välisen rajasillan, ja he ovat jatkaneet sulkua keskeytyksettä siitä lähtien.

Sellutehtaan vastustajien oli määrä marssia myöhään illalla paikallista aikaa sillalle juhlistamaan vuosipäivää ilotulituksin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.