Mainos

Sellon ampumatragedian esitutkinta valaisee uhrien valikoitumista

Poliisi on saanut päätökseen kauppakeskus Sellon ampumatapauksen esitutkinnan. Poliisin mukaan ampuja Ibrahim Shkupolli valikoi uhrinsa Prisman henkilökunnan joukosta. Juuri valmistunut esitutkinta antaa osviittaa siitä, miten valinta tapahtui.

Shkupolli tappoi entisen naisystävänsä teräaseella ja ampui sen jälkeen neljä naisen työtoveria Sellossa uudenvuodenaattona. Lopuksi hän ampui itsensä.

- Jotkut asiat ovat vaikuttaneet siihen, miksi juuri nämä henkilöt valittiin. Syyt liittyvät aikaisempiin tapahtumiin. Ne selviävät pöytäkirjasta, kun se tulee julkiseksi, sanoo rikoskomisario Esa Grönlund.

Shkupolli ei poliisin tietojen mukaan puhunut kenellekään väkivaltaisista suunnitelmistaan tai jättänyt niistä mitään viestiä. Grönlundin mukaan rikosten motiivi liittyi varmaankin parisuhteen päättymiseen ja mustasukkaisuuteen, mutta varmasti tätä ei voi sanoa.

Shkupollin menneisyyttä yritettiin valottaa myös kansainvälisillä kyselyillä, jotka eivät poliisin mukaan tuoneet selvyyttä motiiviin.

Iltalehti kertoi eilen poliisin saaneen jutun tutkinnan päätökseen. Esitutkintapöytäkirja on näillä näkymin tulossa julki ensi viikolla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.