Mainos

Sello-tutkinta: Karhuryhmä löysi kuolleen naisystävän

Sellon ampujan henkilöllisyys selvisi poliisille nopeasti, kun Ibrahim Shkupolli tunnistettiin jo kaupassa. Poliisi ryhtyi etsimään miestä ja yksi kohde oli entisen naisystävän asunto Espoon Ruutikadulla.

Kello 11.45 Helsingin poliisilaitoksen karhu-ryhmä ilmoitti ex-naisystävän asunnolta, että nainen oli surmattuna asunnossaan. Paikalle lähetetty ambulanssimiehistö totesi naisen kuolleeksi. Hänet oli surmattu Smith & Wesson -metsästysveitsellä, joka löytyi hänen vierestään. Veitsessä oli runsaasti verta.

Ex-naisystävän kaulalla oli pitkä ja syvä, kaularankaan asti ulottuva, lähes vaakasuora viiltohaava.

Ei jälkiä kamppailusta

Teknisen tutkinnan mukaan asunto oli yleisilmeeltään siisti eikä kamppailun jälkiä ollut havaittavissa.

Matossa ruokapöydän puoleisessa päässä oli runsaasti verta. Lisäksi yksittaisia roiskeita oli ruokapöydän ja tuolien jaloissa sekä vuodesohvan jalassa. Veriroiskeiden lisäksi lattiapinnoilla oli verisiä siirtymäjälkiä, mahdollisesti verisen sukan jättamiä, jotka johtivat matolta vessaan.

Oikeuslääkäri arvioi naisen kuolleen kello 4.00 - 9.30 välisenä aikana.

Puhelintietojen perusteella poliisi arvioi, että Ibrahim Shkupolli oli viettänyt yön naisen asunnolla ja lähtenyt aamulla kello 7 käymään entisen puolisonsa luona. Takaisin Ruutikadulle mies palasi noin kello 8.

Kello 7.21 ex-naisystävä oli soittanut pitkän puhelun tuttavalleen. Ex-naisen tietokone oli sammutettu 8.27.

Seinänaapuri oli kuullut noin kello 8.30 aikaan asunnosta tömähdyksiä ja kohta sen jälkeen oven käyvän ja nopeita askelia portaassa alas päin.

Shkupollilla oli tapahtuma-aikaan voimassa oleva oikeuden määraamä laajennettu Iähestymiskielto naista kohtaan. Tästä huolimatta useat silminnäkijät ovat nähneet heidän liikkuvan yhdessä ja he ovat myös taltioituneet useamman kauppaliikkeen valvontanauhoille.

” Käyn hakemassa avaimet ja tulen sitten töihin”

Ibrahim Shkupollin entinen naisystävä soitti ystävälleen uudenvuodenaattona aamulla puoli kahdeksan aikaan. Todistaja kertoi että puhelun sävy oli positiivinen. Entinen naisystävä kertoi käyvänsä hakemassa uuden asunnon avaimet ja tulevansa sitten töihin. Hänen vuoronsa Sellon Prismassa piti alkaa kello 10.30.

Hän vastasi Shkupollin puheluun kello 8.08, se oli viimeinen puhelu johon hänen numerostaan vastattiin.

Työtoveri yritti soittaa Sellosta ja varoittaa – liian myöhään

Naisen puhelimeen soitettiin kello 10.39 kun Sellossa tehdyt surmat oli jo tehty ja ampujasta oli selkeä epäily. Hän ei enää vastannut, kun työtoveri yritti varoittaa Shkupollista.

Poliisi ei koskaan löytänyt naisen matkapuhelinta. Se pystyttiin paikantamaan Sellon läheiseen tukiasemaan vielä uudenvuodenaattona kello 17.55, kun siihen saapui tekstiviesti. Sen jälkeen puhelimesta ei ole tietoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.