Mainos

Selin: Työnantajien painostus töihin vaikeuttaa neuvottelutilannetta

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selinin mukaan työnantajien painostus lakossa olevia työntekijöitä kohtaan vaikeuttaa jo muutenkin hankalaa neuvottelutilannetta. Työntekijöitä on PAMin mukaan jopa yritetty painostaa töihin.

- Ei se tietenkään ilmapiiriä paranna, koska molemmin puolin olisi tietysti fiksua, että kunnioitettaisi toistemme oikeuksia tässä asiassa ja mitä enemmän meidän jäsenet joutuu tuolla epäasiallisen kohtelun kohteeksi, niin sitä enemmän tilanne kiristyy.

Seliniä harmittaa, että työnantajat eivät kunnioita lakko-oikeutta, eivätkä värväisi ihmisiä lakonalaisiin töihin.

- En tiedä heidän agendaansa sen pidemmälle, mutta aivan selvästi on kysymys siitä, että ei haluta hyväksyä sitä, että työtaistelu on laillinen toimenpide ja ihmisten pitäisi antaa olla ja rauhassa tehdä.

Stockmannin toimitusjohtaja Hannu Penttilä erosi protestiksi työnantajapuolta edustavan kaupan liiton puolelta sanoen, että ei ymmärrä miksi tätä sopimusta ei saada aikaiseksi, vaikka on neuvoteltu jo pitkään. Selinin mukaan teknologiateollisuuden ankkuri 0,5:n palkankorotuksista keväälle on ollut haittaamassa neuvotteluja.

- Kyllä se on ollut haittaamassa tässä sitä, että oltaisi aidosti voitu neuvotella tästä toimialan omista lähtökohdista olevaa työehtosopimusta.

Kaupan alan lakko alkoi aamukuudelta ja kestää vuorokauden. Kaikki kaupan alan yksiköt eivät ole tässä työtaistelussa mukana, eri kaupparyhmien välillä on jonkun verran eroja. Muun muassa Stockmann tavaratalo-ketju pyrkii selviytymään meneillään olevista Hulluista päivistä lakosta huolimatta.

Puhelinhaastattelussa PAM:n puheenjohtaja Ann Selin (Huomenta Suomi 16.4.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.