Selesmaa ja Fyhr Tammer-turnauksen finaaliin

Nyrkkeilyn 25. Tammer-turnauksen lauantain päiväotteluissa kolme suomalaista pääsi finaaliin. Samoin kävi illalla, joten finaalissa lyö kuusi suomalaisiskijää.

Välieräillan ensimmäisessä ottelussa Suomessa asuva Hämeenlinnan Kisan 17-vuotias Edis Tatli otti mittaa Oklahoman 21-vuotiaasta Justin Easterista. Lyhyt vastustaja sopi Tatlin taktiikkaan ja hän voitti 51-kiloisten ottelussa Easterin pistein 21-1 toisessa erässä.

Heinolan Voimailijoiden Oskari Hovi, 20, hävisi 57-kiloisissa Viron Vjatseslav Molisille keskeytyksellä luvuin 4-24. TVS:n Jyri Naskali, 21, iski puolestaan 57-kiloisissa Kanadan Arash Usmaneen kanssa illan ylivoimaisesti kovimman ottelun. Naskalille laskettiin kolmesti lukua. Hän sai kolmannessa erässä varoituksen sitomisesta. Tiukka ottelu päättyi luvuin 24-22 Naskalin hyväksi.

Lapin Lukon 19-vuotias Jani Tuulaniemi hävisi 60-kiloisissa ukrainalaiselle Denis Livitnenkolle. Tuulaniemi ei saanut yhtään istua perille asti ja Litvinenko voitti pistein 20-0 toisessa erässä. Tampereen Jussi Koivula otti 60-kiloisissa mittaa Ruotsin Cyrus Farhadista. Koivulan nopea rytmi oli ratkaiseva pistelaskun kannalta ja tamperelainen voitti toisessa erässä pistein 23-3. Ruotsalainen sai kuhmun aikaiseksi Koivulan poskipäähän.

Helenius hävisi

Järfälla BC:n ja Porvoon Nyrkkeilijöiden edustaja Robert Helenius otteli superraskaassa sarjassa Kanadan 27-vuotiasta Bermane Stivernea vastaan. Rotevamman Stivernen suojaus piti loppuun asti ja ottelu päättyi lukemiin 12-8 kanadalaisen hyväksi.

Lauantain päiväottelussa Porin NMKY:n Aki Selesmaa ja Viipurin Nyrkkeilijöiden Jari Fyhr raivasivat tiensä 69-kiloisten loppuotteluun. 64 kilon sarjassa Kokkolan Veikkojen Sampo Aunio, 18, lunasti myös loppuottelupaikan. Loppuottelut otellaan sunnuntaina.

Selesmaa kukisti välieräottelussa Karvian Kirin Matias Sunin, 19, pistein 22-3. Kun kaksikko kohtasi keväällä SM-kilpailuissa tarvittiin tuomariäänestys Selesmaan paremmuuden toteamiseksi, sillä osumapisteet (11-11) ja ns. massapisteet olivat tasan.

- Siihen SM-kisojen otteluun verrattuna ottelin nyt ehkä rennommin ja tarkemmin. Minulla on myös kokemusta enemmän, ja kyllähän kokemuksella on aina tietty merkitys kehässä, Selesmaa arvioi.

Tämän vuoden Suomen mestari Selesmaa ei ole vielä kertaakaan hävinnyt SM-hopeamitalisti Sunille.

Suni ei pystynyt rytminvaihdoksiin

Vuoden 2002 A-junioreiden Pohjoismaiden mestari Suni ei pystynyt välierässä rytminvaihdoksiin eikä saanut rikottua vastustajan tyyliä. Ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli Selesmaan eduksi vain 1-0, mutta sitten repesi.

-Kun taululla on kymmenen pisteen ero, niin ei siinä vaiheessa voi tehdä muuta kuin lähteä hyökkäämään. Siitähän sitten Akille avautui tilaisuuksia niiden pisteiden iskemiseen, Suni jutteli.

Fyhr kukisti lauantaina ylivoimaisella pistevoitolla 26-6 Lahden Kalevan Anssi Korhosen, 19, kolmannessa erässä. Vuosien 2000, 2002 ja 2003 Suomen mestari Fyhr lähtee luottavaisin mielin sunnuntain loppuotteluun.

- En ole koskaan hävinnyt Akille. Muistaakseni olemme kohdanneet seitsemän tai kahdeksan kertaa. Viimeksi kohtasimme Ruska-turnauksessa. Se oli minulta hyvä matsi, kun muistaa, että se oli eka otteluni puoleen vuoteen.

Selesmaa muisteli kohdanneensa Fyhrin vain neljä kertaa ja hävinneensä joka kerta.

Aunion tyyli kypsytti Erkkilän

Sampo Aunio raivasi tiensä 64 kilon sarjan finaaliin kukistamalla ylivoimaisella pistevoitolla 25-5 Tampereen Voimailuseuran Tatu Erkkilän, 21, kolmannessa erässä. - Ei Aunio lujaa lyönyt. Se vain tunki lähelle ja siinä työnsi, töni ja löi epäpuhtaasti. Hermostuin siihen ja lopetin nyrkkeilemisen, Erkkilä haki syitä tappioon.

Aunio kohtaa sunnuntain finaalissa Kanadan mestarin Kevin Bizierin.

54 kilon sarjassa Viipurin Nyrkkeilijöiden Ari-Pekka Tervahaudan toiveet loppuottelupaikasta hautasi Kanadan nelinkertainen mestari Sebastien Gauthier, 22. Jääkiekkoa harrastava Gauthier voitti ylivoimaisella pistevoitolla 24-4 Tervahaudan jo toisessa erässä.