Selätä väsymys – viisi vinkkiä energiseen elämään

Toinen tai kolmas kuppi kahvia ei ole ainoa keino energisempään eloon. Muutamalla pienellä muutoksella tunnet olosi virkeäksi ja positiiviseksi koko päin.

1. Oikeanlainen aamiainen

Aloita päivä terveellisellä aamiaisella, joka sisältää kuituja, hyviä hiilihydraatteja ja elimistön polttoainetta, proteiinia. Tällaisella kokonaisuudella loikit ketterästi yli aamuväsymyksen.

2. Raivaa aikaa treeneille

Vaikka urheileminen kesken kiireisen päivän tuntuisi hankalalta, paras keino hätistää väsymys on laittaa keho liikkeelle. Valitse sopivin ajankohta päivästä – aikainen aamu, lounastauko tai töiden jälkeen – ja pidä siitä kiinni. Urheilemisen jälkeen endorfiinit virtaavat ja tunnet olosi upeaksi! Urheileminen auttaa sinua myös nukkumaan paremmin ja heräämään pirteämpänä.

3. Nesteytä

Hyvä ruoansulatus, hehkuva iho, hyvästit väsymykselle! Hyvä nestetasapaino on avain näihin kaikkiin. Väsymys on ensimmäisiä merkkejä järkkyneestä nestetasapainosta. Pidä vettä mukana missä tahansa menetkin.

4. Pidä taukoa

Ota aikaa tauoille. Viiden minuutin kävely raikkaassa ilmassa ja valossa piristää mieltä ja saa hereille. Jos olet töissä, jo pieni kävelytauko toimistossa saa voimaan paremmin. Muista venytellä, ota vaikka muutama tanssiaskel! Erityisesti hartiat, kaula, selkä ja ranteet olisi hyvä muistaa vetreyttää aina välillä työn lomassa.

5. Ei elektroniikkaa sänkyyn

Älä vie sänkyyn puhelinta tai läppäriä. Ota aikaa noin 20 minuuttia ennen nukahtamista rauhoittumiselle, johon ei liity näytöltä kajastava kirkas valo ja sähköiset ärsykkeet. Hyvät yöunet pitävät parhaiten virkeänä päivällä.


Lähde: Health.com

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja