Selätä stressi – lue helpot kotikonstit!

Stressi iskee välillä jokaiseen. Selvitä, mistä stressisi on todella lähtöisin ja torju ongelmat oikeilla elämäntavoilla.

Stressi on osa nykyihmisen elämää. Lähes jokainen tuntee välillä olonsa stressaantuneeksi ja ahdistuneeksi. Yksinkertaista lääkettä ongelmaan ei ole, mutta oikeilla valinnoilla ja elämäntavoilla varmistat sen, että stressi ei tunnu liian ylivoimaiselta.

Muista hengittää!

Kun tunnet itsesi vihaiseksi ja pelkäät katuvasi sanojasi myöhemmin, tuttu tapa rauhoittua on vaikkapa laskea sataan tai ottaa aikalisä. Sama toimii myös stressiin. Älä myöskään unohda hengittää syvään.

Kun huolet alkavat kasaantua, ota muutaman minuutin aikalisä. Etsi hiljainen paikka, jossa voit keskittyä hengitykseesi. Hengitä syvään ja tunne, kuinka keuhkot täyttyvät ilmalla. Sen jälkeen hengitä hitaasti ulos. Pulssi laskeutuu ja sydämensyke hidastuu. Rauhoittuneena voit käsitellä ongelmaasi paremmin.

Syö oikein

Myös elämäntavoilla ja ruokavaliolla on yhteys stressitasoosi. Raskaat ateriat, kofeiinipitoiset juomat, sokeri ja alkoholi vain pahentavat ongelmia.

Kahvikuppi auttaa aamuväsymykseen, mutta monet juovat kofeiinipitoisia juomia pitkin päivää. Kun pidät kahvitaukoja, korvaa kahvi vaikkapa yrttiteellä. Esimerkiksi vanilja ja kamomilla auttavat levottomuuteen ja stressiin.

Myös oikeilla ruokatottumuksilla on väliä. Tasapainoinen ja säännöllinen ruokavalio ovat terveellisen elämän tukipilareita ja auttavat näin ollen sinua myös käsittelemään elämän vastoinkäymisiä. Syö etenkin hedelmiä, vihanneksia ja viljakasveja.

MTV3/Helmi

Lähde: Hellomagazine.com

Kuva: Colourbox

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja