Mainos

Selänteen veneturmaa puidaan oikeudessa

Sekä veneen omistaja Teemu Selänne ja venettä kuljettanut mies saivat syytteen, kun Ellinore-jahti karahti karille Helsingin edustalla reilu vuosi sitten. Mahdollinen sakkorangaistus voi nousta miljönäärin kohdalla melkoiseksi.

Jääkiekkoilija Teemu Selänteen huviveneen karilleajoa käsitellään tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Selänne ei itse saapunut oikeuteen. Myökään venettä kuljettanut mies ei ollut paikalla.

Selänteen huvivene Ellinore joutui merihätään Helsingin edustalla reilu vuosi sitten ja vajosi veden alle niin, että vain kansirakenteet pilkottivat pinnan päällä.

Selänne oli lainannut venettä kaverilleen, joka myös saa syytteen. Selännettä epäillään veneen luovuttamisesta henkilölle, jolla ei ole ajo-oikeutta. 37-vuotias kuski saa syytteen alusturvallisuusrikoksesta ja hyvän merimiestaidon laiminlyönnistä. Molemmat kiistävät.

Tapauksessa on kihlakunnansyyttäjä Antti Simolan mukaan kyse rajanvedosta lain tulkinnassa.

Huviveneitä koskevien lain mukaan kuljettamiseen vaaditaan ammattitutkinto, jos vene on yli 24-metrinen tai moottoriteho yli 500 kilowattia. Selänteen vene on 17-metrinen, mutta sen koneteho on 1 200 kilowattia.

Selänteen asioidenhoitaja Ari Lehto on aikaisemmin sanonut, että huviveneen kuljettajan lupakirjaa ei tarvita yksityisveneen ajamiseen Suomen aluevesillä. Hän sanoi Selänteen ja Lehdon saaneen tiedon merenkulkulaitokselta.

Jos Selänne ja hänen ystävänsä tuomitaan, seurauksena on korkeintaan sakkorangaistus. Miljonääri Selänteen kohdalla summa tosin voi olla melkoinen

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.