Mainos

Selänteen syyte hylättiin

Selännettä syytettiin siitä, että hän oli luovuttanut ison veneensä kuljettajalle, jolla ei ollut sen ajo-oikeutta. Vene ajoi karille myöhemmin Helsingin edustalla kyydissään 23 ihmistä.

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt jääkiekkoilija Teemu Selänteen syytteet toissakesäisessä veneturmajutussa. Myös Selönteen venettä kuljettaneen miehen syytteet kaatuivat oikeudessa.

Selänteen omistama huvijahti ajoi karille Helsingin Pihlajasaaren edustalla heinäkuussa 2006.

Jutun keskiössä oli merilain säädös, jonka mukaan tarpeeksi suuren veneen kuljettamiseen vaaditaan erillinen tutkinto. Tällaista tutkintoa ei venettä ohjanneella Selänteen ystävällä ollut, eikä muualla EU:ssa sellaista vaadita.

Oikeus hylkäsikin syytteet, koska sen mukaan säädös asettaa suomalaisveneilijät eriarvoiseen asemaan muiden EU-maiden veneilijöiden kanssa.

Selännettä syytettiin alusturvallisuuden rikkomisesta ja merikelpoisuuden huolehtimisen laiminlyönnistä. Ystävä oli puolestaan saanut syytteet vesiliikenteen vaarantamisesta, alusturvallisuusrikkomuksesta ja hyvän merimiestaidon laiminlyönnistä.

Turma tapahtui, kun Selänteen vene tuli Tallinnasta ja jätti Selänteen kotiinsa Kirkkonummelle. Sen jälkeen seurue oli käynyt Hangossa ja palasi sitten Helsinkiin. Helsingin edustalla 17-metrinen vene ajoi väärältä puolelta merimerkkiä ja kolahti karille, mutta pääsi rantaan. Vene upposi kansirakenteitaan myöten laituriin. Aluksessa oli 23 matkustajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.