Mainos

Selänne vakuuttaa syyttömyyttään venejutussa

Jääkiekkoilija Teemu Selänteen veneen viimekesäinen karilleajo Pihlajasaaren edustalla Helsingissä on menossa oikeuteen, sillä syyttäjä on kertonut syyttävänsä sekä Selännettä veneen omistajana että karilleajon aikaan venettä kuljettanutta espoolaismiestä.

Selänne vakuuttaa syyttömyyttään vedoten soittamiinsa puheluihin viranomaistahoille.

- Aikanaan kun ostin Princess 44- ja myöhemmin Princess 56 -veneen, soitin sekä poliisille että merenkulkulaitokselle, tarvitaanko tällaisen veneen kuljettamiseen tutkintoa. Kummallakin kerralla vastaus oli selvä - ei tarvita, hyvää veneilykesää! Selänne muotoili asiainhoitajansa Ari Lehdon välityksellä antamassaan lausunnossa tiistaina.

- Jos kuljettajantutkinto olisi tarvittu niin totta kai sellainen olisi myös hankittu.

Selänteen mielestä syyttäjän päätös lähteä syyttämään on täysin tarpeeton.

- Jokaiselle voi sattua virheitä, eikä niistä tarvitse aina yrittää rangaista. Eikä varsinkaan siksi, että veneen omistaja sattuu olemaan julkisuuden henkilö, Selänne päättää lausuntonsa.

Suomen Veneilyliitto lähetti tiistaina tiedotteen, joka tukee Selänteen kantaa asiassa. Liiton toiminnanjohtaja Mauri Nurmi myöntää, että huviveneiden ohjaamiseen vaadittavaa pätevyyttä koskeva asetus on epäselvä.

Selänteen huvivene Ellinore joutui merihätään Helsingin edustalla viime kesänä ja upposi. Selänne oli lainannut venettä kaverilleen.

Selännettä syytetään veneen luovuttamisesta henkilölle, jolla ei ole ajo-oikeutta. Tapauksessa on kihlakunnansyyttäjä Antti Simolan mukaan kyse rajanvedosta lain tulkinnassa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.