Mainos

Selänne saa syytteen veneturmasta

Selännettä syytetään veneen luovuttamisesta henkilölle, jolla ei ole ajolupaa.

Jääkiekkoilija Teemu Selänne saa syytteen viimekesäisestä veneturmasta. Selänteen huvivene joutui merihätään Helsingin edustalla ja lopulta upposi. Selänne oli lainannut venettä kaverilleen, joka myös saa syytteen.

Selännettä syytetään veneen luovuttamisesta henkilölle, jolla ei ole ajolupaa. Kuljettaja saa syytteet alusturvallisuusrikkomuksesta ja hyvän merimiestaidon laiminlyönnistä.

Tapauksessa on kihlakunnansyyttäjä Antti Simolan mukaan kyse rajanvedosta lain tulkinnassa. Huviveneitä koskevien lain mukaan kuljettamiseen vaaditaan ammattitutkinto, jos vene on yli 24-metrinen tai moottoriteho yli 500 kilowattia. Selänteen vene on 17-metrinen, mutta sen koneteho on 1200 kilowattia.

- Nyt sitten pohditaan sitä, edellyttääkö laki, että molempien rajaehtojen pitää täyttyä, ennen kuin vaaditaan kuljettajan tutkintoa, Simola sanoo.

Merenkulkulaitoksen mukaan ammattitutkinto vaaditaan, jos jompikumpi rajoista ylittyy.

Selänteen asioidenhoitaja Ari Lehto sai syytepäätöksestä tiedon STT:lta.

- Meille ei ole asiasta kerrottu. Viimeksi kuulimme, että jutun syyttäjä oli jäävätty, yllättynyt Lehto kertoi.

Lehto pitäytyi heinäkuussa antamassaan lausunnossa, jonka mukaan huviveneen kuljettajan lupakirjaa ei tarvita yksityisveneen ajamiseen Suomen aluevesillä. Hän muistutti Selänteen ja Lehdon saaneen tiedon merenkulkulaitokselta.

(MTV3-STT-Vene-lehti)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.