Mainos

SEL: Työsulkua ei voi lopettaa yksipuolisesti

Elintarviketyöläisten liitto ihmettelee edelleen työnantajapuolen yksipuolista ilmoitusta rajoittaa työsulun kestoa. Liiton mukaan työsulkua ei voi peruuttaa yksipuolisella ilmoituksella, eikä työnantajaliitto voi velvoittaa työntekijöitä palaamaan työsulkuun laitetulle työpaikalle.

Elintarviketyöläisten tiedottaja Jenni Korkeaoja muistuttaa MTV:n haastattelussa, että osapuolten olisi yhdessä sovittava työsulun rajoittamisesta. Nyt ei niin ole käynyt, ja valtakunnansovittelija Esa Lonka otetaan mukaan neuvotteluihin. Elintarvikealan työsulusta neuvotellaan kello 14.

- Työnantajapuolella kyllä ihan varmasti tiedetään, miten sopimusten mukaan työriita voidaan keskeyttää tai sitä voidaan rajoittaa, tiedottaja sanoo.

Korkeaojan mukaan myös yksi tämän päivän neuvottelujen aihe on työsulun vaikutus vuosilomiin ja lomakorvauksiin.

- Koko järjestelmä perustuu sopimuksiin, joita molemmat noudattavat. Kun koko tilanne on hankala, ei tarvittaisi enää mitään ylimääräisiä sivuhaaroja esimerkiksi loma-asioiden osalta, Korkeaoja sanoo.

Korkeaojan mukaan täytyy myös sopia missä ja millä tavalla työntekijöille ilmoitetaan töihin paluusta.

- Työnantajalle täytyy myös tehdä selväksi, että työntekijöitä ei rangaista, vaikka he eivät palaakaan töihin ETL:n ilmoittamaan takarajaan, eli ilta kymmeneen mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.