Mainos

SEL: Työaikaheikennyksiä ei voida hyväksyä

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton mukaan valtakunnansovittelija Esa Lonkan jättämä sovintoesitys ei sisältänyt kokonaisuutena riittävästi parannuksia verrattuna aiempiin sovintoesityksiin. Elintarviketyöläisten keskiyöllä alkava lakko9 sulkee yli 80 ruokatehdasta kuudeksi päiväksi.

SEL:n mukaan sovintoesitys ei edelleenkään kohdellut sopimusaloja tasapuolisesti ja muun muassa teollisuuden alan erityskysymyksiä ei esityksessä huomioitu.

SEL:n mukaan liittovaltuusto ei voinut hyväksyä sovintoesityksen sisältämiä työaikaheikennyksiä. Liitto kertoo tiedotteessaan että leipomoalalle työaikamuutokset olisivat mahdollistaneet 48 tunnin ja kuusipäiväiset työviikot. Käytössä olisivat olleet kaikki viikonpäivät. Liha-alalle sovintoesityksessä esitettiin paikallista sopimista lauantaityöstä.

Liittovaltuuston näkemys on, ettei uusista työaikamalleista olisi tarjolla sellaista korvausta rahana ja vapaa-aikana, että vapaaehtoisia työaikaan siirtyjiä olisi löytynyt työnantajan tahtomaa määrää ilman työnantajan painostusta. Sovintoesityksen hyväksyttyään liittovaltuusto ei olisi voinut taata, ettei yksikään elintarviketyöntekijä olisi joutunut tahtomattaan tekemään lauantai- ja sunnuntaityötä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.