Mainos

Seksuaalivähemmistöjen lakeja muokattu Virossa ja Latviassa

Juuri kun Latvian parlamentti poisti uudesta työlainsäädännöstä kiellon seksuaalisten vähemmistöjen syrjinnästä, kohensi naapurimaa Viro homoseksuaaliensa lainsuojaa useilla muutoksilla.

Työntekijän syrjiminen tämän seksuaalisen suuntautumisen takia ei ole lainvastaista, päätti Latvian parlamentti torstaina.

Parlamentti päätti poistaa maan uudesta työlainsäädännöstä kohdan, joka olisi kieltänyt syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen perusteella, vaikka Euroopan unionin direktiivi nimenomaan vaatii tällaista mainintaa.

Lakitekstin mukaan syrjintä on nyt siis kiellettyä etnisyyden, sukupuolen, ihonvärin, iän, invaliditeetin, syntyperän, siviilisäädyn, omaisuuden ja uskonnollisen, poliittisen tai muun vakaumuksen perusteella.

Parlamentin työ- ja sosiaaliasiainvaliokunta oli suosittanut seksuaalisen suuntautumisen mukaan ottamista tekstiin, mutta kristillis-konservatiivisten kansanedustajien vastaesitys voitti äänestyksen. EU ehätti juuri keskiviikkona esittämään huolestumisensa homovastaisuuden kasvusta Itä-Euroopassa.

Homoseksuaalisuus on Latviassa arka aihe. Viime vuonna maassa järjestettiin ensimmäinen Gay Pride -marssi, jota vastaan osoitettiin laajasti mieltä, ja monet poliitikot vaativat koko tapahtuman kieltämistä. Maan pääministeri Aigars Kalvitis esitti toukokuun lopussa, että seksuaalisten vähemmistöjen tulisi pidättäytyä marssista tänä vuonna.

Viro kohensi homoseksuaalien lainsuojaa

Viro kohentaa seksuaalisten vähemmistöjen asemaa useilla lakimuutoksilla. Maan parlamentti hyväksyi lakipaketin torstaina selvällä enemmistöllä äänin 62-18.

Uudistettu rikoslaki määrää nyt rangaistavaksi seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuvan syrjinnän ja oikeuksien rajoittamisen. Seksuaalisista vähemmistöistä tuli maininta myös rikoslain pykälään, jossa käsitellään kiihottamista kansanryhmää vastaan.

-Homofobia on viimein tullut rangaistavaksi myös meillä, kiitteli lakiesityksen tekijä, kansanedustaja Jaak Allik.

Myös Viron seksuaalivähemmistöt ottivat parlamentin päätöksen tyytyväisenä vastaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.