Seksuaalirikosvyyhden oikeuskäsittely alkoi Oulussa

Syyttäjä vaatii oululaiselle taekwondo-opettajalle rangaistusta mm. lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Laajan seksuaalirikossarjan käsittely on tänään alkanut Oulun käräjäoikeudessa suljetuin ovin.

Oululaista taekwondo-opettajaa syytetään lähes 800 seksuaalirikoksesta. Syyttäjä vaatii vuonna 1973 syntyneelle miehelle rangaistusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksen yrityksestä ja raiskauksesta.

Käräjätuomari Mika-Pekka Sarkkisen tiedotteen mukaan ennen pääkäsittelyä pidettiin valmisteluistunto, jossa selvitettiin syytetyn todistelua. Itse pääkäsittelyssä vastaajalle luettiin syytteet ja asianomistajat esittivät vaatimuksensa. Sarkkisen mukaan syytetty kiisti pääosin syytteet ja asianomistajien korvausvaatimukset.

Tänään aloitettiin myös todisteiden läpikäynti asiaan yleisiltä osiltaan vaikuttavista seikoista, ei kuitenkaan vielä asianomistajakohtaista todistelua.

Oikeuskäsittelyä jatketaan keskiviikkona, jolloin kuullaan jutun ensimmäistä asianomistajaa. Kuulemiselle on varattu koko iltapäivä. Sarkkisen mukaan kaikki jutun asianomistajat tullaan kuulemaan siten, että syytetty ei ole läsnä salissa kuulemisen aikana. Syytettyä tullaan myös kuulemaan todistelutarkoituksessa jokaisen asianomistajan kuulemisen jälkeen erikseen.

Asianomistajien kuulemista jatketaan torstaina ja perjantaina. Kunkin asianomaisen kuulemiseen on varattu koko päivä.

Syyttäjä on nostanut yhteensä 22 syytettä taekwondo-opettajaa vastaan. Asianomistajia on 12.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosina 1997-2005 eri puolilla Pohjois-Suomea. Kaikki epäiltyjen rikosten uhrit ovat kamppailulajien harrastajia ja tyttöjä. Valtaosa uhreista on ollut tekoaikaan 16-17-vuotiaita, nuorimmat 14-15-vuotiaita.

Jutun viimeinen käsittelypäivä on 13. syyskuuta. Tuomiosta tullaan antamaan julkinen seloste.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat