Seksirikossyytteistä vaiettiin Cosbyn elämäkerrassa – tekijä katuu

Ainakin noin 16 naista on astunut julkisuuteen kertomaan tv-veteraani Bill Cosbyn seksuaalisesta ahdistelusta. Aiheesta kuitenkin vaiettiin tähden elämäkerrassa.

Bill Cosbyn asema tv-ikonina horjuu viime viikkoina ilmi tulleiden hurjien seksiväitteiden keskellä.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Cosbya on syytetty seksuaalisesta häirinnästä. Tästä huolimatta aiheesta ei ollut mitään mainintaa tähdestä hiljattain julkaistussa Cosby: His Life and Times -elämäkerrassa.

Mediakriitikko David Carr nosti aiheen esiin The New York Times -lehden kolumnissaan.

Lopulta elämäkerran kirjoittanut Mark Whitaker reagoi tilanteeseen Twitter-tilillään.

– Oli väärin, että kirjassa ei tartuttu syytöksiin ja käsitelty niitä aggressiivisemmin. Tulen seuraamaan tilanteen kehittymistä ja palaan asiaan sopivalla hetkellä. Jos nämä väitteet ovat totta, se on todella kauheaa.

Cosbya syytettiin seksuaalisesta häirinnästä jo vuonna 2005. Ylii 500-sivuisessa kirjassa aiheesta ei kuitenkaan ole mainintaakaan. Daily Beast -lehti utelikin tekijältä, miksi näin kävi?

– Kirjaa kirjoittaessasi haluat olla todella tarkka sen faktoista. Haluat seistä teoksen takana. Toisin kuin sanomalehtien juttuja, kirjan tietoa ei voi myöhemmin muuttaa tai oikaista. En osannut odottaa tällaista kohua. Tarina on nyt muuttunut ja aion palata asiaan kirjan uudessa painoksessa, ellen jo aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat