Mainos

Seksipalvelujen ostoa ehdotetaan rangaistavaksi

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa seksipalvelujen oston säätämistä rangaistavaksi. Rangaistuksena seksipalvelujen ostamisesta tulisi sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa seksipalvelujen oston säätämistä rangaistavaksi. Lisäksi lakiin otettaisiin kokonaan uudet törkeää paritusta, ihmiskauppaa ja törkeää ihmiskauppaa koskevat säännökset.

Työryhmä luovutti osamietintönsä tänään oikeusministeri Johannes Koskiselle. Muutosten tavoitteena on parantaa mahdollisuuksia ihmiskaupan ja prostituution torjumiseen. Rangaistuksena seksipalvelun ostamisesta olisi sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta. Myös yritys ostaa palveluja olisi rangaistava.
Palvelujen ostamista alle 18-vuotiaalta koskevaa enimmäisrangaistusta kovennettaisiin enintään vuoteen vankeutta. Nykyisin enimmäisrangaistus on kuusi kuukautta.

Seksipalvelujen myymistä työryhmä ei ehdota yleisesti rangaistavaksi. Sen sijaan parituksen määritelmän se laajentaisi koskemaan myös seksipalvelujen markkinoimista esimerkiksi yhteystietoja välittämällä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 03.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.